Sarajevo nije blistalo, ali odnijelo je tri boda sa Tušnja

Trijumf Bordo tima

Sarajevo nije blistalo, ali odnijelo je tri boda sa Tušnja

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sarajevo je u trećem kolu Premijer lige savladalo na gostovanju tuzlansku Slobodu rezultatom 0:1.

Sloboda je ušla bolje u ovaj meč i u petoj minuti su umalo poveli. Nakon loše reakcije Dupovca do lopte dolazi Ivan Baraban, ali sa pet metara ne uspijeva zabiti. Njegov udarac je sjajno odbranio Kovačević.

Nakon ove šanse vidjeli smo pravu uspavanku na Tušnju. Apsolutno se ništa nije dešavalo na ovom susretu i kada su svi pomislili da će se na odmor otići bez golova, mreža se zatresla.

Gosti su pogodili u prvoj minuti nadokande. Pogriješio je Vasiljević, lopta dolazi do Krstea Velkoskog, a Makedonac iskusno pogađa za 0:1 nakon prvih 45 minuta.

Drugo poluvrijeme počinje udarcem Husejinovića, ali njegov udarac odlazi pored gola. Zatim je Sarajevo imalo nekoliko dobrih akcija, a u 56. minuti Sloboda ostaje sa igačem manje. Nikola Vasiljević je kao zadnji igrač odbrane zaustavio Mersudina Ahmetovića i sudija Dragan Petrović ga šalje pod tuš.

Sarajevo u 70. minuti ima dobru šansu da poveća prednost. Ahmetović je pokušao, ali Vukliš dobro interveniše.

Do kraja meča Sloboda je aktivnija. Pokušavali su domaći na sve načine ugroziti gol Bordo tima, ali prave završnice nisu imali. Ostalo je 0:1 i Sarajevo je došlo do druge pobjede ove sezone.

Tako je Zlatan Nalić porazom krenuo na klupi Slobode i tuzlanski tim ima samo jedan bod u tri kola.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Sloboda - Sarajevo 0:1 (Velkoski 45+1')

SLOBODA: Vukliš, Vasiljević, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Šišić, Mujakić, Adukor, Halilović, Dupovac.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Amatetska liga BiH. Meni su Italiani ogadili fudbal.
10 2
Romario 77
nije blistalo jer je limitirana ekipa. Vezni red ne postoji a Ahmetovic se ne sjeca kad je zadnji gol dao. Sve ce to biti tako dok je Sabrina direktorica .
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi