Bin Hamman povukao kandidaturu

Bin Hamman povukao kandidaturu

Mohamed Bin Hammam povukao je svoju kandidaturu za predsjednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), samo dan uoči saslušanja zbog optužbi o korupciji.

Predsjednik Fudbalskog saveza Azije Bin Hammam bio je jedini protivkandidat sadašnjem predsjedniku FIFA Seppu Blatteru u srijedu na kongresu u Cirihu, a u ponedjeljak se Katranin mora pojaviti pred Etičkim komitetom FIFA kako bi razjasnio optužbe o korupciji.

Bin Hammam je, prema predviđanjima, imao vrlo malo šanse da spriječi Blattera da osvoji i četvrti predsjednički mandat jer je mogao računati samo na glasove iz Azije i Afrike.

"Povukao sam se iz utrke jer su se počele voditi zakulisne igre, a ja nisam više želio da se blati moje ime i dosadašnji rad", rekao je Hamman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti