Binić: I Sušić je za Regionalnu ligu

Regionalna liga

Binić: I Sušić je za Regionalnu ligu

Adnan Beganović

U medijima nama susjednih država osnivanje regionalne lige još uvijek je top priča, a nekadašnji igrač Crvene zvezde, a danas predsjednik kruševačkog Napretka, Dragiša Binić, mišljenja je da ovo takmičenje jednostavno mora zaživjeti.

"Buduće regionalne lige se boje samo oni koji čuvaju položaje i fotelje. Svaki od njih će se prepoznati, a znamo ih svi iz naših fudbalskih krugova. I dok je u Srbiji, stalna podjela za i protiv, u ostalim nekadašnjim republikama je sve pozitivnije stanje da se pokrene novo takmičenje", rekao je Binić za srbijanske medije te dodao:

"Robert Prosinečki kaže da je regionalna liga spas za sve lige. U Hrvatskoj je sve veće raspoloženje da ponovo gledaju Zvezdu i Partizan. Razgovarao sam i sa Ilijom Najdoskim i on tipuje na novo takmičenje. Zna se da to donosi boljitak u fudbalu, ali i sportu uopšte. Čuo sam se i sa Safetom Sušićem, novim bh. selektorom, koji također diže ruku za ovakvu ligu. Jedino me čudi da je Dejan Savićević rekao da je još uvek rano. Pozvaću ga i pričati sa njim, da vidim zašto je protiv."

Aktuelni predsjednik Napretka rekao je i da se uopšte ne plaši nikakvih navijačkih nereda u slučaju da regionalno takmičenje konačno krene.

"U toj sferi su se stvari značajno promijenile. Ja sam u Kruševcu uklonio rešetke i bezbjednost je odlična. Sada su utakmice na našem stadionu porodični praznici. A kada bi nam dolazili Hajduk, Dinamo, Sarajevo, Željezniičar, Vardar i fudbal bi vaskrsnuo. Uz to već sam obezbjedio sponzora za ovakvu ligu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti