"Bio je ljut, ali rekao sam mu da ćemo ga mi smijeniti, a ne mediji"
Japanci su odlučili uručiti otkaz bh. stručnjaku samo dva mjeseca pred početak Svjetskog prvenstva u Rusiji

Oglasio se predsjednik FS Japana

"Bio je ljut, ali rekao sam mu da ćemo ga mi smijeniti, a ne mediji"

Endin Čaušević, foto: EPA

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić iznenađujuće je dobio otkaz na selektorskoj klupi Japana samo dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Otkazu Popularnom Vahi kumovali su loši rezultati u prethodne dvije prijateljske utakmice protiv Malija i Ukrajine.

Fudbalski savez Japana odlučio je da prekine saradnju sa Halilhodžićem iako su do početka Svjetskog prvenstva ostala samo dva mjeseca. Japanci su odlučili da su loši rezultati u prijateljski mečevima protiv Malija i Ukrajine bili pokazatelj da se nešto mora mijenjati, a na kraju je ceh platio Vaha.

Japanci su jutros potvrdili da Vaha više nije trener ove reprezentacije, a šansu da predvodi Samuraje u Rusiji imat će Akira Nishino koji je prethodne dvije godine bio generalni direktor FS Japana. Predsjednik Saveza, Kozo Tashima, izjavio je da je odluka o smjeni Vahe donešena jer su shvatili da kominikacija i povjerenje između njega i igrača gotovo da više ne postoji.

"Istina je da je Vahid Halilhodžić posvetio mnogo vremena fudbalu, novim igračima i ugradio neke stvari koje su potrebne japanskom fudbalu, ali nakon mečeva protiv Malija i Ukrajine jednostavno sam osjetio da gotovo više nema komunikacije i povjerenja između njega i igrača. Zbog toga smo donijeli odluku da napravimo ovakav potez", rekao je Tashima, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"S Vahom sam pričao još prije mjesec dana u Parizu i vidio sam da je mnogo osjetljiv na medije, ali sam mu dao do znanja da ćemo ga mi smijeniti ako do toga dođe, a ne mediji. Bio je iznenađen i ljut kada sam mu saopštio našu odluku i nije mu bilo jasno zašto. Samo sam mu rekao da smo tako odlučili i nisam mu ništa više objašnjavao".

Top Komentari

Gari Garinča
Sve će to Vaha kapitalizirati.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi