Bio je snijeg i postignuta su četiri gola: Gdje je odigran prvi meč Velež - Zrinjski poslije rata?

Na tribinama se okupilo 6.000 gledaoca

Bio je snijeg i postignuta su četiri gola: Gdje je odigran prvi meč Velež - Zrinjski poslije rata?

Admin Čaušević

Prvi gradski derbi u ovoj sezoni Premijer lige BiH igrat će se u Mostaru. Snage će odmjeriti Zrinjski i Velež. 

Bit će to prvi ligaški derbi dva mostarska rivala nakon tri godine, a domaćin na stadionu Pod Bijelim brijegom u nedjelju od 20 sati će biti Zrinjski. 

Prvi međusobni duel nakon agresije na BiH između Zrinjskog i Velež odigran je 1. marta 2000. godine i to u Sarajevu na Koševu. 

Meč je završen rezultatom 2:2. Vodio je Velež golovima Nedžada Serdarevića i Mehmeda Teletovića, a pogotke za Zrinjski u nastavku je postigao Berislav Miloš.

Na tribinama koševskog stadiona se okupilo oko 6.000 navijača. Uslovi za igru nisu bili idealni obzirom na snijeg i veoma klizav teren, dok je utakmica bila veoma fer i korektna. 

HŠK Zrinjski — FK Velež 2:2 (2:2)

Olimpijski stadion Koševo. Gledatelja oko 6000. Sudije: prvo poluvrijeme Alija Lizde, drugo poluvrijeme Željko Drlje, pomoćnici Gordan Batlak i Miro Bevanda (svi iz Mostara).

Strijelci: Miloš u 13. i 28. za Zrinjski, a Serdarević u 30. i Teletović u 34. za Velež. Žuti kartoni: Vranješ i Musa (Zrinjski), Kadrić i Greljo (Velež). Delegat: Zaim Hadžiomerović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Jurjev, Skoko, Vranješ, Kordić, Parac, Musa, Marijanović, D. Bogdan, Đepina, T. Bogdan, Miloš (Krešić, Bubalo, Slušac, Pupić, Raspudić, Lidze).

VELEŽ: Dizdarević, Kodro, Kajtaz, Zaimović, Kadrić, Greljo, M. Teletović, Čemalović, Serdarević, Bebanić, Muratović (E. Teletović, Čampara, Čehajić, Pajić, As. i Ar. Škarić).

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Pa normalno da je poslije rata se prvi susret odigrao, kad ovi jedni nisu ni postojali prije rata
7 0
Mostar
PA naravno da je domacin Zrinjski novinarski medijske glupani, okle Velezu reflektori, a tekma se igra u 20h
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi