"Bio sam glup i naivan, nazovite to kako želite"

Trener Augsburga se pokajao

"Bio sam glup i naivan, nazovite to kako želite"

A. Čaušević

Bundesliga je nastavljena prošlog vikenda, a svi klubovi su bili obavezni da provedu cijelu sedmicu u karantinu prije utakmica. 

Trener Augsburga Heiko Herrlich se nije uspio suzdržati tokom boravka u karantinu, prekršio je pravilnik, napustio hotel i nije mogao sjediti na klupi svog tima protiv Wolfsburga.

Heirrlich je izašao kako bi kupio pastu za zube i uzeo malo zraka, međutim to ga je na kraju koštalo "suspenzije" jer je kontakt s onim koji nisu uposlenici kluba zabranjen pred utakmicu.

"Bio sam naivan i glup, nazovite to kako želite. Pogriješio sam, iako nisam prekršio higijenski pravilnik. Prihvatio sam posljedice moje akcije", kazao je Heirrlich.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ponosan sam što niko od ostalih iz tima nije uradi isto te da su svi poštovali poduzete mjere i karantin. Bilo je glupo od mene što sam išao u kupovinu dok smo u karantinu", dodao je on.

U prvom meču nakon dva mjeseca Augsburg je izgubio od Wolfsburga s 1:2, a za vikend će gostovati Schalkeu 04.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi