Bio velika nada Liverpoola i Bayerna, a danas je na niskim granama

Potpisao za amaterski klub nakon dvije godine pauze

Bio velika nada Liverpoola i Bayerna, a danas je na niskim granama

Endin Čaušević

Mnogo je fudbalera koji su na početku svoje karijere obećavali mnogo toga, ali na kraju nisu uspjeli ispuniti očekivanja. Jedan od njih je i engleski igrač Dale Jennings.

Ovaj fudbaler je ponikao u redovima Liverpoola i o njemu se dosta pričalo dok je igrao u omladinskim kategorijama. Međutim, nije uspio upisati debi za Redse jer je 2008. godine prešao u niželigaša Tranmere Rovers. Jennings je za ovaj klub odigrao 29 utakmica i dao šest golova, a onda je u šokantnom transferu potpisao za Bayern.

Nikome nije bilo jasno zbog čega je minhenski klub na ljeto 2011. godine odlučio angažovati tada 19-godišnjeg Jenningsa, ali se ispostavilo da je to bio promašaj. Ovaj krilni fudbaler je igrao za rezervnu ekipu Bayerna za koju je za dvije sezone upisao 36 nastupa i postigao je jedan gol.

Na ljeto 2013. godine vratio se u Englesku i to Barnsley, ali se nije dugo zadržao u ovom klubu. Nakon razočaravajuće sezone u Donsu Jennings je čak dvije godine bio bez kluba. Ipak, prije nekoliko dana angažovao ga je amaterski klub Runcorn Town koji je ovom 25-godišnjaku dao novu šansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi