Bivša nada Bayerna uništila sebi karijeru

"Izdao sam porodicu"

Bivša nada Bayerna uništila sebi karijeru

Engleski internacionalac Dale Jennings u prošlosti je bio najtalentovaniji klinac u Liverpoolu, ostvario je transfer u Bayern, a danas se ne može skrasiti ni u niželigaškim klubovima. 

Bayern je 2011. godine za Jenningsa izdvojio 1,8 miliona funti. Iako se radilo o talentovanom i ujedno problematičnom igraču, skaut Dietmar Hamann je vjerovao da 'wunderkind' iz Liverpoolove škole može postati nova zvijezda i učinio je sve da ga ubijedi da potpiše za Bayern ispred ostalih velikana. 

Ipak, Dale Jennings nije uspio iskoristiti svoju šansu i izdao je porodicu.

"Dešavalo mi se da gledam grb Bayerna i pitam se 'Šta ću ja ovdje?' Nisam bio naučen na toliki profesionalizam. Nisam držao ni dijetu. Uostalom, nisam u životu skuhao ručak ili oprao veš. Osjećam da sam izdao porodicu", priznao je Jennings koji je odrastao u dijelu Liverpoola poznatom po kriminalu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jennings se u Bayernu zadržao dvije godine, a nakon epizode u Njemačkoj odlučio je preći u Barnsley. Sličnim životom je živio u tom klubu, da bi potom karijeru nastavio u MK Donsu u kojem je ove zime dobio otkaz. Sada na stolu nema nijednu ponudu i nada se da će do kraja marta dobiti ponudu kojom bi pokušao oživjeti svoju karijeru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti