Birmingham iznenadio Chelsea

FA Cup

Birmingham iznenadio Chelsea

Midhat Šljivak

U prvom susretu osmine finala engleskog FA Cupa Chelsea i Birminhgam su odigrali neriješeno 1:1, te će se putnik u četvrtinu finala FA Cupa tražiti u uzvratnoj utakmici.

Gosti su do vodstva došli u 20. minuti sureta. Nakon kornera, stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Chelsea. Domaći fudbaleri neuspjevaju izbaciti loptu iz peterca, a tamos e najbolje snalazi David Murphy koji pogađa za vodstvo Birminghama od 1:0.

Samo tri minute kasnije Chelsea je imao priliku da sa bijele tačke dođe do izjednačenja. Ramires je iznudio jedanaesterac a udarac Juana Mate  brani Colin Doyle. U drugom poluvremenu Chelsea ipak dolazi do izjednačenja.

Igrala se 62. minuta susreta kada Branislav Ianović upućuje sjajan centaršut, a Daniel Sturridge glavom postiže gol za poravnanje rezultata na 1:1.

Do kraja susreta uprkos terenskoj inicjativi Plavci nisu uspjeli stići do pobjedničkog gola, te će za prolaz dalje morati odigrati revanš susret u Birminhghamu.
Chelsea 0 - 1 Birmingham by Anatolly7
szólj hozzá: CHE vs BIR | 1-1 Sturridge

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.