Bit će pakleno: Bayern i Borussija u posljednjem kolu nisu mogli dobiti opasnije protivnike

Pada odluka o prvaku

Bit će pakleno: Bayern i Borussija u posljednjem kolu nisu mogli dobiti opasnije protivnike

A. Čaušević

Odavno odluka o prvaku Njemačke nije pala u posljednjem kolu. Za titulu će se boriti Bayern i Borussija Dortmund. 

Možda i najnezvjesnija sezona u historiji Bundesligi je ona 2000/2001 kada je Bayern za bod završio ispred Schalkea 04. Te sezonu sa 22 postignuta gola najbolji strijelac prvenstva bio je Sergej Barbarez.

Tada su Bavarci golom Patrika Andersona duboko u sudijskoj nadoknadi poslije sumnjivom indirekta remizirao s HSV-om (1:1), pa je pobjeda Rudara nad Unterachingom (5:3) bila beznačajna. Na kraju je Bayern imao 63, a Schalke 04 62 boda.

Slična situacija bi se mogla dogoditi i ove sezone jer se Bayern opet bori za titulu s ekipom iz Rurske oblasti, sada je protivnik Borussija Dortmund.

Pred odlučujućih 90 minuta izabranici Roberta Kovača imaju 75 bodova, dok su Milioneri nakon 33 utakmice osvojili dva boda manje. U posljednjem kolu oba tima za protivnike nisu mogli imati opasnije ekipe.

Bayern će na Allianz Areni dočekati Eintracht iz Frankfurta, dok će ekipa iz Dortmunda gostovati Borussiji iz Moenchegladbacha.

Timovi iz Frankfurta odnosno Moenchengladbacha vode žestoku borbu za plasman u Ligu prvaka te će im u posljednjem kolu trebati pobjede ukoliko naredne sezone žele igrati elitno takmičenje.

Eventualne porazi Eintrachta i Borussije G'ladbach bi najbolje došli Bayer Leverkusenu koji bi s bodom ili pobjedom nad Herthom izborio Ligu prvaka. Ekipa iz Frankfurta danas igra protiv Mainza te će eventualnom pobjedom prestići Apotekare i G'ladbach, a bodom se izjednačiti s ova dva tima koji imaju po 55 bodova.

Osim Bayerna i Borussije Dortmund plasman u LP osiguro je i RB Leipzig, dok će se mjesto koje vodi u Evropa ligu boriti Wolfsburg, Hoffenheim i Werder. Razlika između ova tri tima je dva boda, u najboljoj poziciji su Vukovi koji sa 52 poena drže sedmo mjesto.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U posljednjem kolu Wolfsburg će dočekati Augsburg, Werder na svom terenu igra protiv RB Leipziga, a Hoffenheim gostuje Mainzu.

Hannover i Nuernberg su već ispali iz lige, dok će Stuttgart kao 16. ekipa lige razigravati za opstanak protiv trećeplasiranog tima Cvajte.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti