Bitka velikana za Benjamina Pavarda
(Foto: EPA)

Francuz dobija ponude koje se teško odbijaju

Bitka velikana za Benjamina Pavarda

M. Šljivak

Francuski fudbaler Benjamin Pavard (22) jedan je od najtraženijih fudbalera.

Nakon sjajnih igara u dresu reprezentacije sa kojom je osvojio Mundijal u Rusiji, defanzivac Stuttgarta je privukao interes mnogih klubova.

Minhenski Bayern je već ovog ljeta pokušao završiti transfer, ali nije im to uspjelo, jer ga Stuttgart do kraja sezone ne želi prodavati.

Ipak, u ljeto 2019. godine konkurencija za dovođenje Pavarda će biti ogromna. Pored Bayerna u borbu za potpis uvog fudbalera uključili su se Barcelona i Manchester City.

Ponude ekipi Stuttgarta će morati da budu itekako velike. Oni su ga spremni prodati za 50 miliona eura, ali neće čuditi ako mu cijena dodatno poraste.

Pavard može igrati na pozicijama desnog beka i štopera, a trenutno je prvi izbor selekcije Francuske na desnom beku, gdje zaista briljira.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi