Bitka za Split pripala Hajduku: Mario Pašalić junak Bilih
Foto: Sportnet.hr

HNL, 21. kolo

Bitka za Split pripala Hajduku: Mario Pašalić junak Bilih

Splitski gradski derbi igran večeras u Parku mladeži pripao je gostujućem Hajduku koji je u finišu susreta postigao dva pogotka nakon što su imali rezultatski zaostatak od jednog gola. 

Centralna figura meča bio je mladi Mario Pašalić. Nakon skromnih prvih 45 minuta derbija između Splita i Hajduka, drugi je dio ponudio puno više uzbuđenja.

Split je promašio jedanaesterac pa ipak poveo, da bi Mario Pašalić sa dva pogotka u samoj završnici donio Bilima veliki trijumf. U 63. minutu Bradarić je s leđa gurnuo Ercega u kaznenom prostoru, a arbitar bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku. Golman Hajduka Stipica odbranio je katastrofalan udarac Ercega.

Domaćin je ipak sedam minuta kasnije poveo, zaboravljeni Glavina je pogodio nakon nebeskog skoka i sjajnog udarca glavom.

Deset minuta kasnije Pašalić se sjajno izborio za loptu u domaćem kaznenom prostoru, gađao je lijevom nogom suprotni ugao i pogodio za 1:1.

Samo tri minuta poslije Pašalić je iskoristio sjajno ubacivanje sa desne strane i glavom pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U domaćem timu bivši reprezentativac BiH Ivan Radeljić ušao je u igru u 78. minutu, dok je donedavni kapiten Olimpica Miloš Vidović zbog povrede zamijenjen u 57. minutu.

Na drugoj strani Avdija Vršajević igrao je svih 90 minuta pri tome zaradivši žuti karton, dok je Tino Sven Sušić zamijenjen u 74. minutu. Haris Bukva ušao je u igru u 73. minutu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.