Bivši igrač Borca i 'mozak iz Omarske' napustio Kloppa i Liverpool!

Nakon 17 godina saradnje

Bivši igrač Borca i 'mozak iz Omarske' napustio Kloppa i Liverpool!

E. Škorić

Čovjek rođen u Omarskoj, nekadašnji igrač Borca iz Banjaluke, odlučio je reći zbogom Jurgenu Kloppu.

Saradnja Kloppa i Željka Buvača traje jako dugo. Sarađivali su u Mainzu, potom u Borussiji Dortmund i evo u Liverpoolu. Samo nekoliko dana prije polufinala Lige prvaka između Liverpoola i Rome odlučio je da ode.

Buvača nazivaju "taktičkim genijem", a šta je na kraju dovelo do toga da ovaj čovjek ode od Kloppa? Navodno su zaleđeni odnosi između njega i Kloppa, toliko da je Buvač čak i ispao iz taktičkih sastanaka Redsa, te u posljednje vrijeme njih dvojica nisu razgovarali za vrijeme utakmica.

Iako je u prošlosti obavljao mnoge poslove za Kloppa, pitao se i za sam odabir igrača i formacije, iz nekog razloga je Klopp isključio Buvača iz svojih planova, a ovaj potom otišao. Ta odluka je saopštena i igračima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, dvojac je radio zajedno čak 17 godina i imali su dosta uspjeha, pa se navijači Liverpoola brinu da će možda sve to utjecati i na rezultate engleskog kluba, a finale Lige prvaka je pred vratima...

Buvač je rođen 1961. godine u Omarskoj, gdje je i počeo karijeru, a igrao je za Rudar iz Prijedora, Borac Banja Luku, bio je u Rot-Weiss Efrutu i Mainzu, te Neukirchenu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti