Bivši igrač Čelika igra sjajnu sezonu u Mađarskoj
Bivši nogometaš Čelika i Vojvodine ove je sezone ponajbolji igrač mađarskog Ujpesta sa kojim je na pragu da ponovo izbori izlazak u Evropu

Bureković se preporodio u Ujpestu

Bivši igrač Čelika igra sjajnu sezonu u Mađarskoj

D. Kurbegović

U najjačoj diviziji Mađarske do kraja prvenstva ostala su još dva kola, a novi prvak već je poznat. Nakon dvije sezone bez titule, Ferencvaros ponovo je prvak ove države, a podatak da dva kola prije kraja prvenstva imaju čak 13 bodova prednosti nad ekipom MOL Vidi dovoljno govori o dominaciji u ovoj sezoni.

Kada su u pitanju igrači iz naše zemlje, Anel Hadžić i Armin Hodžić s ekipom MOL Vidi izborili su plasman u Evropu, a na najboljem putu da to uradi s ekipom Újpesta je i Dženan Bureković, koji je od naših igrača ove sezone u najboljoj formi.

Zeničanin igra sjajnu sezonu i neće biti iznenađenje da na kraju sezone napusti Ujpešt i pređe u neku jaču ligu, odnosno klub. Bureković je u zimskom prelaznom roku imao ponudu španskog Cadiza, ali klubovi se nisu uspjeli da dogovore oko obeštećenja.

Ovaj 23-godišnji lijevi bek proteklog vikenda bio je ponajbolji igrač Ujpesta u meču protiv novog prvaka Ferencvarosa. Burekovićev tim poražen je rezultatom 2:1, a asistent kod gola Újpesta bio je upravo bivši igrač Čelika.

Bureković je ove sezone odigrao 26 utakmica u prvenstvu uz učinak od jednog gola i čak sedam asistencija. Svojim igrama u kvalifikacijama za Evropsku ligu u mečevima protiv Sevilje, te igrama u tekućoj sezoni u dresu Újpesta privukao je veliku pažnju brojnih klubova. Ako nastavi i u narednom periodu sa ovakvim igrama, bez obzira hoće li to biti Ujpest ili neki drugi klub, ovaj bivši mladi reprezentativac mogao bi se nadati i pozivu selektora Roberta Prosinečkog.

Ovom Zeničaninu svakako pored dobrih igara u ovoj sezoni u prilog ide što ga zastupa Matej Kežman sa svojom agencijom, koji imaju dosta poznatih igrača, koji igraju u najjačim klubovima u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi