Bivši igrač Manchester Cityja nevin robijao u zatvoru

Oslobođen optužbi

Bivši igrač Manchester Cityja nevin robijao u zatvoru

Velški fudbaler Ched Evans oslobođen je optužbi za silovanje. 

Nekadašnji fudbaler  Manchester Cityja je 2012. godine proglašen krivim za silovanje 19-godišnje djevojke i potom je osuđen na pet godina na zatvora, međutim na kraju je prijevremeno oslobođen u oktobru 2014. godine. 

Evans je tvrdio da nije kriv i predao je predmet pred Komisiju za razmatranje krivičnih dijela, koja je u aprilu ukinula prvobitnu presudu, a danas je pred sudom u Cardiffu presuđeno da ustvari nije kriv za silovanje u hotelskoj sobi. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U svom saopštenju Evans je naveo da osjeća olakšanje i pritom se izvinio svima "na koje su možda uticali događaji iz maja 2011. godine." 

Vrijedi istaknuti da je pored Manchester Cityja u svojoj karijeri još igrao za Norwich, Sherffield i Chesterfield. Za reprezentaciju Velsa je odigrao 13 utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi