Bivši igrač Željezničara u problemu: Tri dana pokušava doći na trening...

Zaglavio u Njemačkoj

Bivši igrač Željezničara u problemu: Tri dana pokušava doći na trening...

Kriza koja vlada u Iranu odrazila se i na fudbalere koji igraju u tamošnjem prvenstvu.

Na Bliskom istoku strahuju od novog rata nakon što su američke snage prošle sedmice ubile iranskog vojnog zapovjednika, a zbog cijele situacije put do Teherana je otežan mnogima, pa i fudbalerima koji tamo igraju.

Jedan od njih je i nekadašnji golman Željezničara Božidar Radošević (30). Fudbalski put ga je odveo u Perspolis u kojem nastupa još od 2016. godine, no posljednjih dana bezuspješno pokušava da dođe u Iran kako bi nastavio s treninzima. Objavio je to i na svom Instagram profilu.

"Dragi prijatelji i navijači Perspolisa...Ne znam gdje bih započeo...Tri dana sam u Njemačkoj, u Frankfurtu i pokušavam doći u Teheran kako bih nastavio svoje treninge s klubom", napisao je Radošević na Twitteru i dodao:

"Nažalost, to u ovom trenutku nije moguće. Putovao sam jučer i bili smo dva sata u zraku, ali smo se morali okrenuti i vratiti na frankfurtski aerodrom. Žao mi je i nadam se da ću u sljedećih nekoliko dana naći način da dođem i nastavim s treninzima."

Radošević je u Željezničaru bio od januara do juna 2010 godine. Na Grbavici je boravio kao posuđen igrač Hajduka, a kako je u klubu tada imao konkurenta u vidu Ibrahima Šehića, na prste se mogu izbrojati njegovi nastupi.

View this post on Instagram

Dear friends and fans of Perspolis ... I don't know where to start ... I’m 3 days in Germany in Frankfurt and trying to get to Tehran to continue my trainings with the team ... Unfortunately this is not possible at the moment ... I traveled yesterday and two hours we were in the air, but unfortunately we had to turn back to the Frankfurt airport ... I'm so sorry and I hope in the next few days I will find a way to come and continue my trainings ... hello to you all and see you soon ... ❤️🤷🏻‍♂️ دوستان عزیز و طرفداران خوب پرسپولیس سلام! نمی‌دانم از کجا شروع کنم.... امروز ۳ روز است که من در فرودگاه فرانکفورت هستم در تلاش برای بازگشت به ایران و از سرگیری تمریناتم با تیم....متاسفانه تا این لحظه موفق نبودم....روز گذشته مجبور به بازگشت به فرانکفورت شدم از فاصله ۲ ساعتی تهران....نمیدانم چه باید گفت ولی امیدوارم در چند روز آینده بتوانم خودم را به تهران برسانم و تیم را در تمرینات همراهی کنم....از اینجا به همه سلام می‌کنم و به امید دیدار زود.....❤️🤷🏻‍♂️

A post shared by Bozidar Radosevic (@radosevic_official44) on

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DanGraf
Ako ne moze u Teheran, moze u Sarajevo. U Zelji brane trenutno rupetine, pa ne bi bilo lose da Amo i Lutvo odu do Frankfurta na pregovore.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi