Bivši igrač Zrinjskog pobjegao iz Ukrajine kada je počeo rat, pa našao novi klub

Karijeru nastavlja u Bugarskoj

Bivši igrač Zrinjskog pobjegao iz Ukrajine kada je počeo rat, pa našao novi klub

E. Čaušević

Nakon početka rata u Ukrajini bivši igrač Zrinjskog, Frane Čirjak, odlučio je da napusti PFK Lviv.

Čirjak je u ukrajinski klub stigao na ljeto 2020. godine, ali nakon što je počela ruska invazija odlučio je da napusti ovu zemlju.

Ovaj 26-godišnji veznjak je dobio slobodne papire od svog kluba i dozvolu da potpiše za neki drugi tim kako bi nastavio igrati. Čirjak je imao nekoliko ponuda, a na kraju je odlučio da ide u Bugarsku.

Čirjak je potpisao ugovor s Lokomotivom iz Sofije, te je dogovorio saradnju do ljeta 2023. godine.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i pruge

Ovaj fudbaler je ponikao u dresu Zadra, a igrao je tri sezone u Bosni i Hercegovini gdje je nastupao za Zrinjski, a upravo je iz mostarskog kluba karijeru nastavio u Ukrajini.

U dresu Zrinjskog Čirjak je odigrao ukupno 79 utakmica, te je osvojio jednu titulu prvaka Bosne i Hercegovine s ovim klubom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije