Bivši junior Željezničara naredne dvije godine u Mladosti
Mujarić se na treninzima i pripremnim utakmicama izborio za ugovor u klubu iz Doboja kod Kaknja. Foto:FK Željezničar

Napadač se izborio za ugovor

Bivši junior Željezničara naredne dvije godine u Mladosti

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti pripremaju se za početak Premijer lige, gdje će na otvaranju gostovati kod ekipe Veleža.

Klub iz Doboja kod Kaknja u ovom prelaznom roku su napustili ponajbolji igrač, Geodon Guzina je otišao u Sarajevo, Petar Bojo u Željezničar, dok je Nemanja Anđušić prešao u Trabzonspor.

Prvi čovjek Mladost, Mensur Mušija nije se puno "razbacivao" u ovom prelaznom roku, te su angažovani pretežno mlađi nogometaš, od kojih bi klub u budućnosti mogao imati koristi, odnosno pokušati da zaradi na transferima.

Svojim radom na treninzima, te nastupima u prijateljskim utakmicama za ugovor se izborio i bivši junior Željezničara. Riječ je o 19-godišnjem napadaču Kemalu Mujariću, koji je u ponedjeljak s Mladosti potpisao ugovor na dvije godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mujarić je prije dvije sezone u 24 utakmice za juniore Željezničara postigao sedam golova, te je bio standardni član ekipe, koja je igrala u Evropi, historijske duele protiv Lokomotive, Ludogoretsa i Atletico Madrida.

Zanimljivo Mujarić je prošle godine trenirao i sa zeničkim Čelikom, ali nije ostao na Bilinom polju. Mujarić bi zajedno sa Atajićem, Mušijom i Crničkim trebao predstavljati napadačke opcije za narednu sezonu kada je u pitanju klub iz Doboja kod Kaknja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti