Bivši kapiten se vratio kući: Kenan Horić novi igrač NK Čelik
Horić se vratio u matični klub, odakle je prije pet godina otišao u Domžale

Nakon pet godina ponovo u crno-crvenom dresu

Bivši kapiten se vratio kući: Kenan Horić novi igrač NK Čelik

D. Kurbegović

Nakon što se sporazumno prije 10-tak dana razišao s Mladosti Doboj Kakanj, Kenan Horić vratio se tamo gdje je i počeo svoju nogometnu karijeru.

Iskusni defanzivac danas je dogovorio sve uslove oko povratka u NK Čelik, a dogovor je postignut na godinu i pol. Zeničanin se tako nakon pet godina vraća na Bilino polje i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za zadnju liniju Zeničana.

Nakon Bajraktarevića sigurno da će dolazak Horića dodatno ojačati ekipu kojoj na proljeće slijedi grčevita borba za opstanak. 

Kenan Horić je inače prošao sve omladinske kategorije Čelika, te u seniorskoj konkurenciji odigrao više od 100 utakmica, kao kapiten Čelika i najbolji igrač kluba u toj sezoni ostvario je transfer u slovenske Domžale u januaru 2014. godine. U dresu Domžala odigrao je 90 utakmica, gdje je također nosio kapitensku traku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon sjajnih igara u prvenstvu Slovenije, te kvalifikacijama za Evropsku ligu u junu 2016. godine ostvaruje transfer u turski Antalyaspor s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. U dresu Antalyaspora odigrao je 10 utakmica, da bi zatim na lični zahtjev otišao na posudbu u kiparski Pafos, gdje je ubilježio 22 nastupa. Zatim se vratio u Antalyaspor, ali nije dobio šansu za igru što je bio znak da raskine ugovor s turskim klubom.

U januaru 2019. godine potpisao je za Mladost iz Doboja kod Kaknja, za koju je upisao 25 nastupa, postigavši jedan gol.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Strucnjak12345
Dusmani za vas tuzna vijest, ČELIK je jedini klub u drzavi koji ne smije ispasti
3 4
Zenicanin
kapitenu dobro nam dosao... Nek crknu dusmani
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi