Bivši klub Slavenu Biliću dužan isplatiti čak 15 miliona dolara

Preani otkaz skopo koštao Saudijce

Bivši klub Slavenu Biliću dužan isplatiti čak 15 miliona dolara

Saudijski Al Ittihad je dužan, prema presudi tijela Fife, u roku od 30 dana Slavenu Biliću, bivšem hrvatskom treneru i aktualnom treneru West Bromwich Albiona, isplatiti 15 miliona dolara objavili su tamošnji mediji

Bilić je u veljači 2019. dobio otkaz na klupi kluba iz Saudijske Arabije iako mu je ugovor trajao do lipnja 2021. pa mu s obzirom na taj raskid pripada određena odšteta.

Hrvatski stručnjak je Al-Ittihad preuzeo u februaru 2019., a na klupi se zadržao samo pet mjeseci prije nego što su  vlasnici kluba potjerali njega i njegove suradnike Aljošu Asanovića, Deana Računicu, Marija Tota, Franu Leku, Danila Butorovića, Tončija Gabrića i Ivu Katušića.

Nakon četiri odigrana kola u sezoni 2018./19. čelnici saudijskog kluba su doveli Bilića, a klub je bio u zoni ispadanja sa samo jednim osvojenim bodom.

U sljedećih 16 utakmica klub je ostvario četiri pobjede, pet neriješenih utakmica i sedam poraza, što je dovelo samo do skoka na pretposljednje mjesto, a to nije bilo dovoljno s obzirom na to da su vlasnici u pojačanja uložili preko 30 milona eura.

Bilić je dobio otkaz nakon poraza od Al-Hilala, koji je tada vodio današnji sportski direktor Dinama Zoran Mamić, koji je dobio priznanje za trenera mjeseca.

Top Komentari

Bhf111
Kakvi su to ugovori. Nevjerovatno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi