Bivši mladi bh. reprezentativac: Teško je, pomažu nam roditelji i prijatelji

Nekadašnji član Mladosti Doboj Kakanj priznao

Bivši mladi bh. reprezentativac: Teško je, pomažu nam roditelji i prijatelji

S. Mlaćo

Istra 1961 je za vikend upisala novi poraz u 1. HNL. Puljani su deklasirani od Dinama sa visokih 5:1, ali ono što više boli sve u klubu jeste katastrofalna situacija koja vlada već mjesecima.

Igrači odlaze iz kluba iz sedmice u sedmicu, plate kasne, pa su isti na rubu egzistencije. Priznao je i to Dejan Maksimović, nekadašnji mladi bh. reprezentativac i član Mladosti Doboj Kakanj, koji je protiv Dinama bio i jedini strijelac za svoj tim.

"Teško je, snalazimo se, pomažu roditelji, prijatelji, uspijemo nekako progurati. Dobili smo odriješene ruke i možemo otići ako hoćemo, 99 posto igrača ima mogućnost i tužiti klub. Oni koji nisu mogli izdržati, otišli su", kazao je Maksimović u razgovoru za Jutarnji list.

Istra 1961 je trenutno predposljednja momčad lige sa 16 osvojenih bodova, četiri više u odnosu na Rudeš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi