Bivši mladi reprezentativac BiH treći strijelac druge lige Turske
Čajić igra sezonu karijere, a ako nastavi ovim tempom, nema sumnje da bi ga naredne sezone mogli gledati u mnogo jačem klubu

Aldin Čajić igra sjajnu sezonu u Istanbulsporu

Bivši mladi reprezentativac BiH treći strijelac druge lige Turske

D. Kurbegović

Jedno vrijeme važio je za veliku nadu bh. nogometa. Ipak, stvari se nisu odvijale po planu, tako da je Aldin Čajić prošao mnogo uspona i padova. Ove sezone igra najbolji nogomet u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Aldin Čajić 27-godišnji veznjak turskog drugoligaša Istanbulspora ove sezone briljira u drugom po jačini rangu nogometa u Turskoj. Ovaj bivši nogometaš Radnija iz Hadžića, Sparte Prag, Dukle, Teplica i Elazigspora ove je sezone eksplodirao i pokazao svoje kvalitete.

Nakon sedam godina u Češkoj, ovaj nogometaš u januaru 2017. godine postao je član turskog Elazigspora. Međutim, u tom klubu se zadržao samo pola godine, gdje je u 17 utakmica postigao pet golova, što nije primaklo Istanbulsporu s kojim je u ljeto 2017. godine potpisao petogodišnji ugovor.

U prvoj sezoni u ovom klubu upisao je 33 nastupa uz devet golova i četiri asistencije. Godinu kasnije u sezoni 2018/19 za Istanbulspor je upisao 33 nastupa uz šest golova i dvije asistencije.

U ovoj sezoni Čajić je upisao 22 nastupa, a postigao je već devet golova uz jednu asistenciju. Iako ne igra na svojoj poziciji Čajić je trenutno treći strijelac lige iza Altintasa i Paixaoa, koji imaju 11 odnosno 12 golova na svome kontu.

Nedavno je ovaj nogometaš rođen u Konjicu za turske medije izjavio da igra najbolju sezonu u karijeri i da je moguć odlazak na ljeto u neki jači klub, odnosno jaču ligu. Ako nastavi ovim tempom, ovog bivšeg mladog reprezentativca BiH naredne sezone mogli bi gledati u turskoj Superligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi