Bivši napadač Širokog Brijega potpisao za Videoton

Pridružio se Hadžiću i Suljiću

Bivši napadač Širokog Brijega potpisao za Videoton

Videoton je na zvaničnoj stranici zvanično potvrdio dovođenje Mirka Marića, bivšeg omladinskog reprezentativca BiH. 

Kako je bilo i najavljeno, Marić je raskinuo ugovor o posudbi sa Lokomotivom i kao fudbaler Dinama je prešao u Videoton za svotu od 500.000 eura, a sa mađarskim klubom je potpisao ugovor na tri i pol godine. 

U mađarskom prvenstvu Videoton je inače lider i ove sezone je glavni favorit za osvajanje titule, a Marića će u ovom klubu dočekati bh. fudbaleri Anel Hadžić i Asmir Suljić.

Podsjećanja radi, Marić je seniorsku karijeru započeo u Širokom Brijegu i u dresu tima sa Pecare je odigrao ukupno 46 utakmica. 

Iako je prošao omladinske selekcije reprezentacije BiH, 2014. godine je odlučio nastupati pod zastavom Hrvatske i dosad je za "A" tim uknjižio dva nastupa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi