Marić pred potpisom za Videoton

Ponikao u Širokom Brijegu

Marić pred potpisom za Videoton

Nekadašnji kadetski i juniorski bh. reprezentativac Mirko Marić, kako stvari stoje, pridružit će se Anelu Hadžiću i Asmiru Suljiću u Videotonu. 

Marić, koji je u januaru debitovao za seniorsku selekciju Hrvatske, raskinut će ugovor o posudbi sa Lokomotivom i potom kao fudbaler Dinama za svotu od 500.000 eura preći u redove mađarskog prvoligaša Videotona.

Prema pisanju hrvatskih medija, Marić se već nalazi u Mađarskoj gdje je prema dostupnim informacijama odradio ljekarske preglede i uskoro se očekuje potpis ugovora. Prilikom pregovora je dogovoreno da će Dinamo imati i određeni postotak prilikom sljedećeg transfera. 

Podsjećanja radi, Marić je prve seniorske utakmice u karijeri odigrao u dresu Širokog Brijega u kojem je ponikao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi