Bivši prvaci Francuske na dnu, derbi dana razočarao

Ligue 1, peto kolo

Bivši prvaci Francuske na dnu, derbi dana razočarao

S. Bošković

Šesto kolo francuskog prvenstva donijelo je remi Lyon i Lillea, te sigurno pobjedu St. Etienna.

Lyon i Lille su na Gerlandu podijelili bodove. Susret je završio bez postignutih pogodaka, i ako je domaći tim bio mnogo bolja ekipa. Guingamp je pogotkom Sankhare sa minimalnih 1:0 na gostujućem terenu bio bolji od ekipe Nice.

Lorient je bio bolji od Angersa sa 3:1. Preokret su kreirali preko Jouffrea u Warisa, dok je pobjedu potvrdio u sudčevoj nadokandi Jeannot. Jedini pogodak za goste djelo je Saissa u 33. minuti igre.

Toulouse je pred domaćinim navijačima remizirao sa Reimsom 2:2. Vodio je domaći tim do posljednjih 10 minuta susreta. Nakon prvih pola sata igre bilo je 2:0 na semaforu, a strijelci su bili Kana - Biyik u 28. minuti, te Braithwaite dvije minute kasnije. Ipak Siebatcheu, rezervista, je smanjio rezultat na 2:1, a Bulot, također igrač koji je ušao sa klupe, poravna. Gosti do potpunog preokreta nisu mogli.

Gostujuće pobjede upisali su igrači Ceana, te St. Etinnea. Cean je sa visokih 3:1 bio bolji od ekipe Troyesa. Golove su postigli Faret u 21. minuti igre, Bben Youseff u finišu prvog dijela i Bessat u 63. minuti. Počasni gol za domaćine postigao je Othon.

Montpellier se nadao da će pobjeći sa dna ljestvice, no upisali su četvrti poraz u pet utakmica, no ovaj put su uspjeli postići gol. Presudili su im Sall u 25. minuti igre, te Roux nakon sat vremena. Marveaux je u sudčevoj nadoknadi ublažio poraz domaćina.

St. Etienne i Reims su došli na drugu poziciju, te prate PSG. Na dnu se nalaze Troyes, GFC Ajaccio, te Montpellier.

Francuska liga, peto kolo:

Lyon - Lille 0:0

Lorient - Angers 3:1 (Joufrre 46', Waris 73', Jeannot 90+2,  Saiss 33')

Montpellier - St. Etienne 1:2 (Marveaux 90+2', Sall 25', Roux 59')

Nice - Guingamp 0:1 (Sankhare 76')

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Toulouse - Reims 2:2 (Kana - Biyik 28', Braithwaite 30', Siebatcheu 56', Bulot 80')

Troyes - Cean 1:3 (Othon 90+1', Feret 21', Ben Yousseff 38', Bessat 63')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti