Bivši prvak Evrope mami sina legendarnog fudbalera: Uvijek starter i nikad neće biti zamijenjen

Interesantna ponuda

Bivši prvak Evrope mami sina legendarnog fudbalera: Uvijek starter i nikad neće biti zamijenjen

A. Čaušević

Neki od legendarnih fudbalera imaju sreće da i njihova djeca krenu istim stopama. Među sretnicima se nalazi i svojevremeno možda najbolja svjetska "desetka" Gheorghe Hagi.

Sin rumunske legende, 20-godišnji Ianis Hagi nastupa za Viitorul Constantu nakon neslavne avanture u Fiorentini u periodu od 2016. do 2018. godine.

Talentovanog veznjaka želi dovesti FCSB, odnosno nekadašnja Steaua iz Bukurešta koja je 1986. godine bila prvak Evrope.

Kontroverzni vlasnik kluba, George Becali, Hagija mlađeg mami zanimljivom ponudom prema kojoj mu nudi zagarantovano mjesto startera u svakoj utakmici.

"Ianis mi se mnogo sviđa, radi se o velikom talentu, ali ne znam mogu li ga priuštiti. Spreman sam mu ponuditi platu od 3-4 miliona godišnje i mogućnost da bude starter i nikada da bude zamijenjen", rekao je Becali za rumunske medije.

"Viitorolu mogu ponuditi 20 % od narednog transfera. Siguran sam ako dođe kod nas da će mu vrijednost porasti i da ćemo ga za samo godinu moći prodati za 50 miliona", dodao je on.

Hagi mlađi je u ovoj sezoni na 32 meča računajući sva takmičenja zabio 10 golova i upisao sedam asistencija što je veoma dobra statistika za nekog ko igra u veznom redu.

Njegov otac je 90-ih godina dok je bio član Barcelone i Galatasaraya briljirao širom Evrope, a Rumuni se nadaju istom ishodu dvije decenije kasnije.

S Hagijem starijim u ekipi Rumunija je bila redovan učesnik velikih takmičenja, na SP 1994. ova selekcija je stigla do četvrtfinala, a isti uspjeh ostvaren je i na EURO 2000.

Hagi junior je za A reprezentaciju Rumunije debitovao u novembru 2018. godine u susretu Lige nacija protiv Litvanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi