Bivši fudbaler Zvezde priznao: Igrao sam dva namještena meča
Iako se tokom karijere dva puta peo na tron Evrope, Belodedić je ipak učestvovao i u nečasnim radnjama.

Legendarni štoper iznenadio javnost

Bivši fudbaler Zvezde priznao: Igrao sam dva namještena meča

Legendarni defanzivac Crvene zvezde i rumunske Steaue Miodrag Belodedić priznao je da je tokom karijere igrao dva namještena meča koja su se morala završiti neriješenim rezultatom.

Belodedić je tokom karijere u dva navrata osvajao Kup šampiona, ali je ipak učestvovao i u nekim nezakonitim radnjama. Dok je bio član Steaue igrao je dva meča koja su morala da se završe neriješenim rezultatom, a u izjavi za inostrane medije je objasnio i kako se to otprilike radi.

"Utakmica između Steaue i Cluja od prije mnogo godina je morala da bude završena neriješeno, isto kao i meč protiv Bistrice. Dogovoreno je da ne bude pobjednika. Utakmica u tom slučaju počinje normalno. Na početku igrate čvrsto, ne dozvoljavate rivalu da postigne gol, borite se da vi povede i ako možete to i uradite. Ali, kasnije morate pustiti protivnika da izjednači", rekao je Belodedić i nastavio:

"Postoji mnogo načina da pustite gol. Kada su korneri, slobodni udarci...Napadače ne napadate, umjesto da krenete na loptu vi ih čekate, čekate i čekate. Napadač se okrene i šutira, a vi dignete stopalo malo više nego što treba kako bi lopta prošla ispod i navijači ne shvate da je namješteno", dodao je on.

Belodedić je tokom karijere ukupno devet godina proveo u Steaui, a član Crvene zvezde je bio tri sezone te je osvojio sa beogradskom ekipom Kup šampiona. Osim toga, tokom karijere je igrao između ostalog za Valenciju, Valladolid, Villarreal...

Top Komentari

Griezmann
Treba ga u tvorza godinu dvije da ne laprda, bezveze ce povaliti ljude..
12 7
Benjamingst
Ona CZ kad je osvojila KUP Sampiona, danas da igraju u LS bili bi favoriti za osvajanje. Bili su masina...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi