Bivši prvak Evrope ponovo u Premier ligi!

Aston Villa u društvu najboljih nakon tri godine

Bivši prvak Evrope ponovo u Premier ligi!

E. Škorić

Aston Villa je danas u finalu play-offa za promociju u Premier ligu na stadionu Wembley u Londonu savladala Derby sa 2:1.

Norwich i Sheffield United su kroz 'regularni' dio izborili Premier ligu, ali Leedsu, WBA, Villi i Derbyju prethodila je borba kroz play-off, a mjesta za viši rang bilo je tek za jednu od tih ekipa.

Villa je nakon dva meča izbacila WBA, Derby je bio bolji od Leedsa, a onda je danas uslijedila borba za viši rang i za 200 miliona eura. Utakmica koja se posebno prati u Engleskoj i koja donosi bogatstvo.

Na kraju, Villa je ta koja će ponovo igrati u društvu najboljih engleskih klubova, a Frank Lampard sa svojim igračima nije smogao snage da pređe posljednju prepreku do "sna".

Vilenjaci su poveli u samoj završnici prvog dijela kada je El-Ghazi ispratio centaršut Elmohamadyja i glavom zabio za 1:0. Inače, Villa je čak 33 gola ove sezone postigla nakon ubačaja što je najviše u Championshipu.

Kada je McGinn u 59. minuti povisio na 2:0, bilo je jasno da će Dean Smith i njegov pomoćnih John Terry sa igračima slaviti veliki uspjeh. Derby je smanjio u 82. minuti preko rezerivste Marriota, ali nije bilo snage za potpuni povratak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon teške i duge sezone u Championshipu, ekipi Ville slijede okršaji sa Cityjem, Liverpoolom, Arsenalom, Unitedom, Chelseajem...

Od 2016. godine se u Birminghamu čeka ovaj dan, a vrijedi istaći da je Villa i bivši prvak Evrope, pošto je 1982. godine pobijedila Juventus sa 1:0 u Rotterdamu golom Petera Whitea. Također, ovaj tim je i prošle godine igrao finale play-offa za plasman u Premier ligu, a tada je izgubio od Fulhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi