Bivši reprezentativac BiH postaje selektor Hrvatske?!
EPA

HNS ga ima na radaru

Bivši reprezentativac BiH postaje selektor Hrvatske?!

Mlada hrvatska reprezentacija u potrazi je za novim selektorom nakon što je tu funkciju napustio Nenad Gračan.

Poraz na startu kvalifikacija od Škotske rezultirao je odlaskom Gračana i za njegovim nasljednikom u HNS-u uveliko tragaju, a imena potencijalnih nasljednika iz dana u dan se provlače medijima.

Ivica Olić, Ognjen Vukojević, Goran Sablić..., samo su neka od imena koja HNS ima na radaru, a hrvatski mediji pišu kako je jedan od kandidata za upražnjenu klupu i 42-godišnji Sergej Jakirović koji je u eri Blaža Sliškovića odigrao pet utakmica za Bosnu i Hercegovinu. 

U susjedstvu Jakirović je izgrađena ličnost, godinama je igrao u HNL-u, a neko vrijeme i kao trener radi čuda sa Goricom.

Predsjednik Gorice već je izjavio kako ne bi imao ništa protiv toga da Jakirović trenersku karijeru nastavi u ulozi selektora, pa makar morao i u potragu za novim imenom na klupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije