Bivši reprezentativac BiH uhapšen u alkoholiziranom stanju

Ratko Varda vozio pijan

Bivši reprezentativac BiH uhapšen u alkoholiziranom stanju

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Ratko Varda (35) priveden je prij dvije večeri pošto mu je u krvi izmjereno više od dva promila alkohola. Policija je Vardu zaustavila na Novom Beogradu i tražila od njega alko-testiranje. Košarkaš je odmah započeo sukob.

"Počeo je da psuje, da viče, da se buni i protivi. Mahao je rukama i objašnjavao ko je on i čime se u životu bavi. Policija je bila uporna i nisu željeli da odustanu od testiranja na alkohol. Rekli su vozaču da će ga privesti u bolnicu gdje će mu izmjeriti krv ukoliko ne bude pristao na testiranje", rekao je jedan od očevidaca.

Policija je utvrdila da Varda ima najmanje dva promila alkohola u krvi, a kada mu je saopšteno da će biti priveden u stanicu gdje će provesti, potom je pobjesnio.

"Želio je da se tuče s policijom. Prijetio je batinama. Rekao je da će ga upamtiti. Situacija je bila na ivici fizičkog obračuna. Ipak, policajci su uspjeli da savladaju košarkaša i da ga smjeste na zadnje sjedište patrolnog automobila. Odveli su ga u stanicu i cijelu noć je proveo na trežnjenju", saopšteno je iz policije.

Varda će dobiti prijavu za vožnju u alkoholisanom stanju i prijeti mu oduzimanje dozvole na najmanje osam, a najviše na 12 mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.