Bivši reprezentativac Kosova pojačava konkurenciju na golmanskoj poziciji NK Čelik
Nurković će kompletirati poziciju čuvara mreže crno-crvenih za narednu sezonu Premijer lige

Nurković nakon pet godina ponovo na Bilinom polju

Bivši reprezentativac Kosova pojačava konkurenciju na golmanskoj poziciji NK Čelik · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Zeničani kompletiraju ekipu za narednu sezonu u kojoj će prema ovom prelaznom roku biti konkurentni za gornji dio tabele.

Čelik je zadržao kostur ekipe iz prošle sezone, te se ciljano pojačava na pozicijama na kojima je najviše škripalo u prošloj sezoni.

Bojan Pavlović je produžio ugovor s Čelikom na još tri godine, dok važeći ugovor ima i Fikret Karajbić. Iako je bilo govora da će golmansku poziciju Zeničani zatvoriti s Marijanom Antolovićem, to se kao što smo već pisali neće desiti.

Klub s Bilinog polja okrenuo se drugom rješenju i sutra bi novi golman trebao da potpiše za Zeničane. Riječ je o 33-godišnjem reprezentativcu Kosova, te bivšem golmanu Tuzla Citiya.

Naravno riječ je o Adisu Nurkoviću, koji se nakon pet godina ponovo vraća na Bilino polje. Ovaj iskusni čuvar mreže večeras je dogovorio sporazumni raskid ugovora s ekipom Tuzla Citiya, jer je imao važeći ugovor s klubom do ljeta naredne godine.

Angažovanjem Nurkovića, crno-crveni će riješiti i pitanje golmana za narednu sezonu, te će sigurno dosta ojačani u svim linijama ući u novu sezonu Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nurković je u prošloj polusezoni za Tuzla City upisao šest nastupa, a osim Tuzle i Čelika nastupao je još za Krajišnik, Krajinu, Slaven Belupo, Cibaliju, Travnik i Flamurtari.

Za reprezentaciju Kosova je upisao jedan nastup, dok je za seniorsku i mladu reprezentaciju BiH skupio osam nastupa.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi
Dobar za klupe.. Svakako je Pavlovic prvi golman.. Dobro nam dosao Nuraga Limvo likCe do bagro
0 11
GAziJA....
Ovo je onaj seljak sto su mu menadzeri dogovorili da ide u Poljsku u ponedeljak, a on seljak za vikend branio na nekom turniru u Gornjem Vakufu i slomio ruku..i naravno otisao u Travnik, nakon sto je skinuo gips..zadnji penal odbranio jos kao PIONIR, i to nije odbranio, nego fulao ovaj sto je pucao..
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi