Bivši selektor Engleske dobio posao u Australiji
Foto: EPA

U sestrinskom klubu Man. Cityja

Bivši selektor Engleske dobio posao u Australiji

Bivši selektor reprezentacije Engleske Roy Hodgson dobio je posao u sestrinskom klubu Manchester Cityja. 

Kako prenose mediji sa Ostrva, Hodgson će do kraja sezone raditi kao konsultant u Melbourne Cityju i imat će zadatak da bude mentor trenerima svih starosnih kategorija u australskom klubu. 

Hodgson se u proteklim periodu povezivao s nekoliko klubova, između ostalog s Leicesterom i Middlesbourhom, međutim na trenerski posao u 69. godini nije bio ponovo spreman i odlučio je prihvatiti manje odgovorniju ulogu. Posao u australskom klubu je dobio zahvaljujući prijateljstvu s prvim čovjekom kompanije City Football Group. 

U prošlosti Hodgson je vodio reprezentaciju Engleske u 56 međunarodnih utakmica. Kao trener još je radio u Liverpoolu, Fulhamu, Interu, Udineseu... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi