Bivši trener Bosne ponovo selektor Slovenije

Zdovc opet selektor Slovenaca

Bivši trener Bosne ponovo selektor Slovenije

Edmir Škorić

Jure Zdovc, 47-godišnji stručnjak, novi je selektor košarkaške reprezentacije Slovenije.

Zdovc će tako preuzeti kormilo reprezentacije koju je vodio srbijanski trener Božidar Maljković, s kojim je Slovenija lani završila na petom mjestu Eurobasketa kojem je bila domaćin.

Tim rezultatom su Slovenci izborili nastup na Svjetskom prvenstvu u Španiji, pa će Zdovc, koji je vodio reprezentaciju već ranije 2008. godine, pokušati ponoviti uspjeh, kad je 2009. godine reprezentaciju Slovenije odveo do četvrtog mjesta na Eurobasketu u Poljskoj.

Uz ovaj posao, Zdovc će i dalje raditi kao trener turskog Gaziantep. Trenirao je ranije Split, Geoplin Slovan, Iraklis, našu sarajevsku Bosnu, Union Olimpiju, Spartak St. Petersburg. 

S reprezentacijom Jugoslavije je ko igrač osvojio EP 1989. i 1991. godine, te SP 1990. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.