Bivši trener Džeke i Pjanića stiže u Barcu?

Garcia na listi kandidata za novog trenera

Bivši trener Džeke i Pjanića stiže u Barcu?

E. Čaušević

Trener Barcelone, Luis Enrique, prije nekoliko dana potvrdio je da će na kraju ove sezone napustiti klupu katalonske ekipe.

Enrique s Barcelonom ima ugovor do kraja ove sezone nakon čega će napustiti katalonski klub. Već nekoliko sedmica u španskim medijima špekuliše se o tome ko će biti novi trener Barce, a u igru se uključio i nekadašnji trener Rome, Rudi Garcia.

Kako prenosi madridski AS, Garcia je novo ime na listi kandidata za klubu katalonske ekipe iako je je tek nedavno izabran za novog trenera Marseille. Navodno, predsjednik Barce ima visoko mišljenje o ovom stručnjak, te želi da ga uključi u borbu za mjesto trenera ovog kluba.

Garcia je u svojoj treneskoj karijeri vodio St. Etienne, Lille i Romu, dok je trenutno trener Marseillea. U Romi je prošle sezone dobio otkaz zbog loših rezultata nakon čega je više od pola godine bio bez posla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi