Bartomeu saopštio kada će Barcelona imenovati novog trenera
FOTO: EPA

Predsjednik Barcelone

Bartomeu saopštio kada će Barcelona imenovati novog trenera

Ubjedljivi trijumf Barcelone nad Sportingom iz Gijona zasjenila je vijest da će Luis Enrique na kraju sezone napustiti kormilo katalonskog kluba.

Enrique je potvrdio da će, barem na određeni period, povući iz trenerskog posla i u narednom periodu Barcelona će morati imenovati njegovog nasljednika. Zadnjih dana se u javnosti špekuliše sa nekoliko imena, međutim ko će zapravo preuzeti klub bit će poznato tek 1. jula. 

To je gostujući na jednoj španskoj televiziji potvrdio predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu. 

"Barcelona će 1. jula saopštiti ko će biti novi trener. Mi ćemo mirno i normalno raditi do kraja sezone, sve do 30. juna. Odmah nakon toga ćemo saopštiti ko će naslijediti Enriquea. Do tada ćemo biti usredotočeni na osvajanje trofeja", istakao je Bartomeu. 

Prvi čovjek Barcelone se osvrnuo i na odlazak Enriquea. 

"Enrique je svoju odluku saopštio igračima nakon utakmice. Svi smo tužni jer nam je donio puno uspjeha i zato jer još uvijek može osvajati titule. I ranije je dao naslutiti da će otići, a to nam je potvrdio ove sedmice. Nakon uvjerljive pobjede nad Sportingom bio je pogodan trenutak da to saopšti i igračima. U iduća tri mjeseca će imati podršku svih nas", podvukao je Bartomeu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U proteklom periodu Enrique je sa katalonskim klubom osvojio dva naslova prvaka Španije, Ligu prvaka, dva Kupa, Superkup Španije, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi