Bivši trener Željezničara preuzeo Radnički iz Niša

Nije dugo tražio klub

Bivši trener Željezničara preuzeo Radnički iz Niša

Radnički iz Niša od naredne sezone će s klupe predvoditi bh. stručnjak Simo Krunić.

Nekadašnji fudbaler i trener Željezničara poslije jedne sezone napustio je Čukarički, a iako se činilo da će preuzeti Vojvodinu, na kraju je sjeo na klupu vicešampiona Srbije.

Pedesetogodišnji Krunić je na Čairu naslijedio Nenada Lalatovića, a debi na klupi Radničkog će imati već sutra u prijateljskom meču protiv ljubljanske Olimpije.

Krunić je, kako pišu srbijanski mediji, s poslom započeo i bez potpisa ugovora jer ne želi da gubi vrijeme s obzirom na to da njegov tim već 11. jula čeka prvi meč kvalifikacija za Evropsku ligu protiv Flore.

"Došao sam u veliki klub, ambiciozan ne samo u domaćem prvenstvu već i na eurosceni", kazao je Krunić.

Kroz trenersku karijeru Krunić je u Srbiji vodio još Čukarički, Inđiju, Jagodinu, OFK Beograd, Radnik iz Surduline...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi