Bizarna izjava selektora Škotske nasmijala Evropu
Foto: EPA

To je njegovo opravdanje

Bizarna izjava selektora Škotske nasmijala Evropu

E. Čaušević

Reprezentacija Škotske nije uspjela da se domogne baraža za Svjetsko prvenstvo nakon remija u posljednjem kolu kvalifikacija protiv Slovenije.

Škotskoj je bila potreba pobjeda u nedjelju u Ljubljani protiv Slovenije, ali utakmica je na kraju završena remijem 2:2. To je značilo da Škoti nemaju više nikakve šanse da budu drugu, a to mjesto preuzela je Slovačka koja će gotovo sigurno biti najgora drugoplasirana selekcija.

Selektor reprezentacije Škotske, Gordon Strachan, nakon utakmice imao je bizarnu izjavu koju su mediji u Škotskoj počeli ismijavati. On je za sve loše rezultate krivio činjenicu da su njegovi igrači previše niski.

"Genetički smo uvijek iza ostalih. U ovim kvalifikacijama mislim da je samo Španija imala nižu ekipu od naše. Fali nam snage u skok igri i u prekidima smo totalno bezopasni. Niko me ne može uvjeriti da su ostale selekcije tehnički bolje od moje. Naš problem je što nemamo visokih igrača i to je to", rekao je Strachan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi