Škotski selektor imao bizarno opravdanje za neuspjeh

Zna zašto nisu uspjeli

Škotski selektor imao bizarno opravdanje za neuspjeh

E. Škorić

Škotska je sinoć odigrala 2:2 sa Slovenijom i to joj nije bilo dovoljno da završi na drugom mjestu u grupi.

Škoti su ostali bez šansi, a Slovačka se na kraju našla u baražu. Selektor Škotske Gordon Strachan smatra da su geni donekle krivi za neuspjeh njegove selekcije.

"Genetski zaostajemo za drugima. U posljednjim kvalifikacijama bili smo druga najniža reprezentacija, odmah do Španije", izjavio je Gordon Strachan pa dodao:

'Trebamo sastaviti ekipu od snažnih i visokih, zbog igre nakon prekida. Genetski moramo na tome raditi, možda bismo trebali spojiti visoke žene i muškarce pa da vidimo što će biti. To je naš problem jer se moramo boriti žešće za svaku loptu i skakati više od ostalih".

I iz ove grupe Engleska je otišla direktno na Mundijal u Rusiju, a Škoti su završili na trećem mjestu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi