Kakav je ovo slobodnjak? Golman u kaznenom, oko lopte osam izvođača i (ne)očekivan epilog

Neki su držali za ruke i vrtili u krug

Kakav je ovo slobodnjak? Golman u kaznenom, oko lopte osam izvođača i (ne)očekivan epilog

Admin Čaušević
Teme:

Jedan od najbizarnije izvedenih prekida stiže nam iz Rusije. 

Razne kombinacije i trikovi kod prekida su postale sastavni dio fudblaske igre s namjerom da se zbune protivnici i postigne gol.

Posljednjih sedmica ruski drugoligaš Alania Vladikavkaz je na sebe privukao ogromnu pažnju zbog raznih inovacija kod slobodnih udaraca.

Na posljednjoj utakmici su izveli nešto neralno i posve komično. Oko lopte je bilo sedam izvođača, a na kraju nisu uputili niti šut prema golu.

Situacija je bila idealna za šut, nekih 17-18 metara od gola. Oko lopte se okupilo čak osam fudbalera, a golman je stigao u kazneni prostor.

Kada je sudija dao znak počelo je preskakanje lopte, zatim je uslijedio pas, ali su protivnici sve prozreli i loptu su izbacili u korner.

Inače, fudbaleri Alanije koriste i različite kombinacije kod korner udaraca, tako su se na jednoj od posljednjih utakmica držali za ruke i vrtili u krug.

Naravno i ta pomalo suluda taktika nije dala rezlutat pošto je protivnički golman bez problema uhvatio loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi