U Rusiji izveden jedan od najčudnijih slobodnjaka ikad: Igrači Zenita nisu znali šta ih je snašlo
Foto - Screenshot

Alania izbacila Zenit iz Kupa

U Rusiji izveden jedan od najčudnijih slobodnjaka ikad: Igrači Zenita nisu znali šta ih je snašlo

M. Šljivak

Alania Vladikavkaz napravila je veliko iznenađenje i izbacila je ruskog prvaka Zenit iz Kupa.

Alania je na svom terenu u četvrtfinalu Kupa Rusije dočekala favorizovani Zenit i uspjela je kreirati iznenađenje te nakon penala izbaciti goste iz St. Petersburga iz takmičenja.

Svi golovi postignuti su u drugom poluvremenu. Domaći su poveli, Zenit je preokrenuo i činilo se kako će slaviti pobjedu s 2:1 u ovom susretu jer su bili u prednosti u sudijskom vremenu.

Međutim, drugi minut nadoknade donio je jedan od najčudnijih slobodnih udaraca ikad. Igrači Alanije uspjeli su šokirati Zenit onim što su napravili, a zatim su postigli pogodak.

Neposredno pred izvođenje slobodnog udarca svi igrači domaćeg tima povukli su se iz kaznenog prostora. Igrači Zenita u nevjerici su gledali šta se dešava, a zatim je uslijedio projektil i pogodak za 2:2 u 92. minuti.

Nikolay Giorgobiani autor je ovog sjajnog gola, ali svakako treba pohvaliti način na koji su igrači Alanije izigrali fudbalere Zenita.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Definitivno je ovo jedan od najluđih slobodnih udaraca koji su ikad viđeni.

Top Komentari

zajid08
Koga zanima agresorska liga?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi