Bjelica: Idemo u Lisabon napasti Benficu i završiti posao

Dinamo ponovo oduševio

Bjelica: Idemo u Lisabon napasti Benficu i završiti posao

Endin Čaušević

Dinamo je pobijedio večeras na Maksimiru ekipu Benfice sa 1:0 u meču osmine finala Evropske lige.

Zagrebački tim je nastavio s nevjerovatnim igrama i večeras je na Maksimiru pobijedio favorizovanu Benficu. Modri imaju veliki gol prednosti u revanšu i imaju pravo da se nadaju da mogu napraviti novo čudo i plasirati se u četvrtfinale.

Trener ovog tima Nenad Bjelica zbog suspenzije nije bio pored klupe, ali je s tribina gledao meč. Nakon meča nije mogao sakriti oduševljenje novom pobjedom.

"Dobar rezultat i dobra utakmica. Igrači su ispoštovali sve što smo se dogovorili. Možda smo mogli pobijediti i s većom razlikom jer smo imali dosta šansi. Rekao sam da vjerujem u pobjedu, a sada vjerujem i da možemo proći dalje", rekao je Bjelica.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"NIsam bio nervozan jer imam odlične asistente koji su odradili sjajan posao. Nama komunikacija ne treba jer smo sedam dana pripremali ovu utakmicu. Ovo za nas nije čudo. Nismo još ostvarili cilj i želimo završiti posao u Lisabonu. Idemo tamo napasti Benficu i ako ovako odigramo oni nemaju šanse", dodao je trener Dinama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi