Bjelokošćani izbacili Portorikance

Rutinske pobjede Španaca i Amerikanaca

Bjelokošćani izbacili Portorikance

Odigrane su četiri utakmice posljednjeg petog kola Mundobasketa. U grupi A je Australija pobjedom nad Angolom zauzela treće mjesto, SAD su upisale novu pobjedu, Obala Slonovače prvu, a Španija je nanijela peti poraz Kanadi.

U grupi A je Australija u direktnom duelu za treće mjesto bila bolja od Angole sa 76:55, te tako Angolu usmjerila na SAD u osmini finala. Patrick Mills je sa 11 poena predvodio Boomerse do pobjede, dok su kod Angole Letonda i Jeronimo sa po 9 poena bili najefikasniji. Australija u osmini finala ide na Sloveniju.

Amerikanci su odradili još jedan trening i savladali Tunis rezultatom 92:57. Eric Gordon je u pobjedu Amerikanaca ugradio 21 poen, Kevin Durant i Russell Westbrook su dodali po 14. Kechrid je sa 15 poena bio prvo ime Tunisa, koji je svoj nastup na Mundobasketu okončao sa svih pet poraza.

Obala Slonovače je u okviru grupe C upisala prvu pobjedu u historiji Mundobasketa, ali su im nedostajala još tri poena da se plasiraju dalje. Obala je bila bolja od Portorika sa 88:79, te tako izbacila Portoriko, a plasman dalje osigurala Kini. Bjelokošćanima je trebala pobjeda od 12 razlike za prolazak dalje. Kone je upisao 17 poena i 10 skokova, Lamizana 17 poena, a kod Portorika Barea 19 poena, Huertas 18 poena i 8 skokova.

Španija je takmičenje u grupi D završila pobjedom nad Kanadom rezultatom 89:66, te tako zauzela treću poziciju koja im u osmini finala donosi Grčku ili Rusiju. Rudy Fernandez i Fran Vazquez su ubacili po 19 poena kod Španaca, a Kelly Olynyk 14 kod Kanađana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.