Bjelorusija i Španija u polufinalu
Španija sigurno korača ka medalji

«Eurobasket 2009» u Latviji

Bjelorusija i Španija u polufinalu

Selekcije Bjelorusije i Španije igraće u polufinalu «Eurobasketa 2009» koji se održava u Latviji.

I dok se za Španiju moglo očekivati da protiv Italije neće imati mnogo problema (61:42) Bjeloruskinje su iznenadile favorizovane Slovakinje i nakon produžetaka izborile su ulazak u polufinale.

Bjeloruskinje su na poluvremenu imale solidnu prednost (36:23), ali su Slovakinje uspjele anulirati vodstvo i na kraju su izborile produžetak.

Najefikasnija igračica susreta bila je Zirkova (Slovačka) sa 23 poena, dok je Verameyenka sa 13 bila najefikasnija u pobjedničkom timu.

Da se vratimo na Španjolke. Ponovo su pokazale da su najozbiljniji kandidat za zlato, a Italija je samo na početku meča zaprijetila (17:12), no bilo je to nedovoljno da se ugrozi siguran trijumf "furije". Italijankama za utjehu može biti činjenica da je Macchi sa 18 koševa bila najbolji strijelac meča.

U četvrtak se sastaju Francuska - Grčka i Rusija - Latvija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti