Bjeloruskinje u haljinicama na SP

Bjeloruskinje u haljinicama na SP

Košarkašice Bjelorusije su prije godinu dana izazvale pravu euforiju u domovini nakon što su se slikale za kalendar, a na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje počinje u četvrtak u Češkoj Republici, mogle bi "uznemiriti" cijeli svijet.

Naime, Bjeloruskinje su odlučile nastupiti u haljinicama u stilu teniserki koje već godinama izmamljuju uzdahe muške publike. Nema sumnje da će tako biti i s Bjeloruskinjama u Češkoj.

"Mnogi će reći da je ovo šokantno i pretjerano, ali mi želimo da damo košarci novi impuls. A možda i ovaj sport postane još popularniji poslije ovoga u našoj zemlji. Ovo radimo za naše navijače", izjavila je kapiten Belorusije Nataša Trofimova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.