Bjorn Risse potpisao za Fulham

Bjorn Risse potpisao za Fulham

Edmir Škorić

Norveški mediji danas su plasirali vijest kako je engleski Fulham potpisao 26-godišnjeg Bjorn Helge Riisea, inače igrača veznog reda koji je ranije nastupao za norveški Lillestrom. U narednih nekoliko sati očekuje se i službena izjava otočkog kluba.

Rody Hodgeson, trener Fulhama, doveo je novo, ovoljetno drugo, pojačanje u klub. Poslije Stephen Kellyja koji je pristigao iz Birmingham Cityja, Fulham je sada doveo i Bjorn Helge Riisea.

Riise je 26-godišnji igrač sredine terena koji je do ovog ljeta nastupao u norveškom Lillestromu, a 16 puta je nastupio za Norvešku, osim toga postigao i jedan pogodak. Imao je, poprilično, neupsješnu avanturu u Belgiji, kada je u sezoni 2004/05. nastupao za Standard Liege. Tada je skupio svega 17 utakmica, no lošim igrama nije zadržao svoj status, pa se vratio u Norvešku.

Smatra se kako je transfer vrijedan 2 miliona eura, a službena izjava Fulhama očekuje se u narednih nekoliko sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.