Blackburn ispao iz lige, igrači tjerali kokoš sa terena

Wigan slavio na Ewood Parku

Blackburn ispao iz lige, igrači tjerali kokoš sa terena

Edmir Škorić

Pretposljednji susret 37. kola engleskog Premiershipa, odigran na Ewood Parku, nije pružio puno toga. Wigan je kao gost slavio s 1:0, a za Roverse je to značilo ispdanje iz društva najboljih.

Posljednja je to bila šansa za Blackburn da zadrži kakve-takve šanse u borbi za opstanak. Trebala im je pobjeda protiv izravnog konkurenta u donjem dijelu tabele, ali nisu došli do nje. Završeno je trijumfom gostiju, pa će Roversi zajedno s Wolverhamptonom od sljedeće sezone igrati u Championshipu.

 

Wigan je stigao do zlatna tri boda, s kojim su zadržali status premierligaša. O trećem putniku u niži rang odlučivat će Bolton i QPR... 

 

Očajni domaći nogometaši pokušavali su na sve načine stići do pobjede. Na kraju je lopta završila u njihovoj mreži. Antolin Alcaraz je tri minute prije kraja matirao Paula Robinsona za veliko slavlje gostiju. 

 

Zanimljiv se detalj dogodio u 22. minuti, kada je neko od domaćih navijača na travnjak Ewood Parka ispustio koku s obilježjima Blackburna. Robinson ju je zajedno s Aiyegbenijem tjerao izvan stadiona, što je izazvalo smijeh kod gledatelja, ali i komentatora Sky Sporta. 

Dodajmo još kako su domaći navijači s transparentima "Keane out" tražili ostavku menadžera nekoć uspješnog kluba. 

 

 

Premiership, 37. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Blackburn - Wigan 0:1 (Alcaraz 87)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.