Blackburn nastradao na Stamford Bridgeu
Drogba i društvo ponovo sjajni

10. kolo Premiershipa

Blackburn nastradao na Stamford Bridgeu

Edmir Škorić

Chelsea je sa 5:0 potopio Blackburn u današnjem ogledu 10. kola engleskog Premiershipa.

Poslije visoke pobjede nad madridskim Atleticom (4:0), igrači Chelsea večeras su na svom Stamford Bridgeu deklasirali Blackburn. Potpuna dominacija domaćih od prvog sudijskog zvižduka. Joe Cole je na samom startu propustio dobru priliku na ubačaj Lamparda. Prvi pogodak postignut je u 20. minuti. Anelka je centrirao sa lijeve strane, a ispred Drogbe uklizao Gael Givet i postigao autogol.

Potom se Drogba našao u dobroj prilici, no sa par metara od gola prebacio je čitav gol. Zatim je Essien iz daljine prebacio Robinsonov gol. Poluvrijeme je završeno s minimalnim vodstvom Chelsea, da bi u nastavku gosti potopljeni. Već u 47. minuti Frank Lampard matira Robinsona. Najprije je Essien proigrao Drogbu na rubu peterca, napadač Obale Bjelokosti ubacio u sredinu, jedan igrač gostiju odbio do Lamparda koji desnicom topovski loptu šalje u mrežu.

Par minuta kasnije Essien pogađa. Ganac je opalio sa nešto manje od 30 metara, Robinson se ispružio koliko je dug ali nije bilo spasa. U 59. minuti Drogbu ruši jedan Blackburnov igrač a siguran realizator jedanaesterca bio je Frank Lampard kojem je ovo treći gol u dvije utakmice. Podsjetimo da je veznjak Engleze bez pogodka bio dva i pol mjeseca.

Konačnih 5:0 postavlja Didier Drogba koji sa tri metra glavom pogađa na dobru asistenciju Ballacka. Ovo je osma prvenstvena pobjeda Chelsea koji je prvi sa 24 boda.

Chelsea - Blackburn 5:0

Gael Givet (autogol) – 20′
Frank Lampard – 48′
Michael Essien – 52′
Frank Lampard (pen) – 59′
Didier Drogba – 64′

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.