Blackburn nemoćan na White Hart Laneu

Blackburn nemoćan na White Hart Laneu

Midhat Šljivak

Tottenham je nakon tri kola bez pobjede danas na svom White Heart Laneu dočekao ekipu Blackburna, te su upisali siguran trijumf rezultatom 2:0.

Izabranici Harryja Redknappa sjajno su odigrali ovaj susret, a kako je Blackburnova igra izgleda dovoljno govori podatak da nisu uputili udarac u okvir gola Brada Friedela. 

 

Spursi su do vodstva došli u 22. minuti susreta. Lennon je odlično centrirao, Bale je glavom pogodio prečku, a Adebayor i Van der Vaart su se našli na metar od gola Robinsona. Togoanac je namjestio loptu za Holanđanina koji pogađa za vodstvo Tottenham od 1:0, a to je bio i rezultat prvog poluvremena. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Nastavak susreta je ponudio ponovo bolju igru Tottenhama. Redale su se prilike pred golom Robinsona, a sve je bilo gotovo u 75. minuti susreta kada Kyle Walker postiže fantastičan pogodak za konačan rezultat susreta od 2:0.


szólj hozzá: Tottenham Blackburn 1:0 VdV
szólj hozzá: Tottenham Blackburn 2:0 Walker

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.