Blackburn odustao od Edina Džeke?
Senegalac potpisao za Blackburn

Nakon dolaska El Hadji Dioufa

Blackburn odustao od Edina Džeke?

El Hadji Diouf novo je pojačanje u napadu Blackburna, koji je dovođenjem senegalskog napadača vjerovatno odustao od angažmana Edina Džeke.

Trener Blackburna Sam Allardyce vodio je Dioufa od 2004. do 2008. godine kada su obojica bili u Boltonu.

-    Riječ je o talentovanom napadaču, pomalo tvrdoglavom, ali ukoliko ću ga uspjeti kontrolisati kao što sam uspio u Boltonu, dobit ćemo najbolje od njega, kazao je Allardyce.

Blackburn je namjerovao dovesti Nikolu Žigića, ali nakon što se to pokazalo neostvarivim, Allarsyce je izrazio interesovanje za napadačem Wolfsburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edinom Džekom.

Međutim, trener Wolfsburga Felix Magath nije se htio tek tako odreći svog ponajboljeg igrača ove sezone, a i sam Džeko nije se previše oduševio idejom da napusti redove njemačkog bundesligaša u kojem ove sezone igra na tri fronta: njemačkoj Bundesligi, Kupu Njemačke i Kupu UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti