Blackburn teško do pobjede nad Burnleyom
Di Santo pogodio za Blackburn

Premiership, 9. kolo

Blackburn teško do pobjede nad Burnleyom

Edmir Škorić

U jednoj neizvjesnoj utakmici 9. kola Premiershipa Blackburn je na svom Ewood Parku savladao Burnley rezultatom 3:2 i tako se, bar za sada, spasio opasne zone.

Neugodni debitant u Engleskoj ove sezone, Burnley, gostovao je na Ewood Parku, a za domaći Blackburn ova utakmica je puno značila. Ipak, nakon samo pet minuta u vodstvo dolaze gosti. Naime, Blake je uzeo loptu na sredini terena, povukao je i sa nekih 20 metara majstorskim udarcem pogodio gornji desni ugao Robisnonovog gola.

Gosti iz Burnleya radovali su se svega tri minute, kada je Davide Dunn donio poravnanje domaćima. Pederson je centrirao sa lijeve strane, Di Santo petom efikasno spustio loptu na nogu Dunna a ovaj pogodio za 1:1.

U petnaestoj minuti Diouf propušta dobru priliku za Roverse, kada sa nekih sedam metara iz kosa loptu šalje tik uz stativu Jensena. Pet minuta kasnije Blackburn dolazi do vodstva. Ubačaj sa desne strane, Chimbonda glavom loptu vraća u peterac, golman Jensen pada a Di Santo glavom pogađa praznu mrežu za 2:1.

Do kraja prvog dijela Chimbonda pogađa za 3:1 što je bio aktuelni rezultat sve do 91. minute, a onda Eages smanjuje na 3:2 i postavlja konačan rezultat. Blake je prošao lijevom stranom, uposlio nezgodnu loptu a Eagles uklizao i pogodio.


Blackburn - Burnley 3:2 (D. Dunn 8, Di Santo 20, Chimbonda 43; Blake 5, Eagles 90)
BLACKBURN: Robinson, Samba, Jacobsen, Chimbonda, Nzonzi, Nelsen, Dunn, Andrews, Pedersen, Di Santo, Diouf.
BURNLEY: Jensen, Jordan, Carlisle, Caldwell, Mears, Alexander, Bikey, Elliott, Fletcher, Blake, Nugent.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.